Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

«Kitchen Lab»: Συνταγές που συνδυάζουν το ρουστίκ με το ethnic προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης

Συνταγές που συνδυάζουν το ρουστίκ με το ethnic προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 16:40.Και παραδίδει ένα συγκλονιστικό μενού που στέκει άριστα τόσο σε δείπνο με παρέα όσο και σε ένα εστιατόριο που θα μπορούσε να αποτελεί «must» στα πιο gourmet Ευρωπαϊκά ταξίδια.

Μια ασιατική σαλάτα με καπνιστό τόνο, μια ethnic επιλογή αποτελεί το καλύτερο ορεκτικό για το σαββατιάτικο μενού, έχει τους καλύτερους συνδυασμούς υλικών και είναι σίγουρα κάτι πολύ ξεχωριστό και εξωτικό. Τη σερβίρει με κόλιανδρο, σουσάμι και φέτες λάιμ. Για κυρίως γεύμα, φτιάχνει μια πίτα του βοσκού, ένα πολύ αγαπημένο πιάτο διεθνώς, πολύ οικονομικό και εύκολο, γνωστό ως shepherd’spie, λαχταριστό, πλούσιο σε γεύση κι αρωματικό. Για γλυκό, ο Άκης προτείνει scones με σοκολάτα, ένα πολύ χαρακτηριστικό βρετανικό – σκοτσέζικο γλυκό. Συνήθως σερβίρονται με το τσάι ή με τον καφέ, αλλά έτσι όπως τα δείχνει, θα δείτε ότι πρόκειται για ένα γλυκό που στέκει παντού, κάθε στιγμή της ημέρας.

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο KitchenLab, που εκτοξεύει την έννοια της δημιουργικής κουζίνας στα ουράνια, δημιουργώντας 3 μοναδικές συνταγές. Το μαγειρικό επίπεδο ανεβαίνει και εκείνος σας καλεί να δείτε πως έχετε στα χέρια σας την δύναμη και την δεξιοτεχνία να φτιάξετε πολύ ξεχωριστά πιάτα, αρκεί να ακολουθήσετε αυτά που θα σας δείξει.

Τα πιο ιδιαίτερα πιτάκια που έχετε δοκιμάσει, αλλά παράλληλα τα πιο νόστιμα, κοτοπιτάκια με αγκινάρα, είναι το πρώτο πιάτο στο μενού της Κυριακής, που οδηγεί τη «δημιουργική κουζίνα» σε άλλο επίπεδο. Για κυρίως γεύμα, ο αγαπημένος σεφ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών και ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, παρουσιάζοντας ένα steakpasta, μπριζόλες με ζυμαρικά μαγειρεμένες με πολύ ξεχωριστό τρόπο. Για το τέλος του γεύματος, προτείνει ένα επιδόρπιο-πρόκληση γεύσης, αφού ενώνει δύο κορυφαία γλυκά και δημιουργεί ένα blackforestcheesecake, το οποίο στολίζει με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού βύσσινο και κουβερτούρα τριμμένη.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40