Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΑΣΜΟΣ Γιώργος Αμούτζας: Ο Νικηφόρος είναι τραγικός ήρωας [βίντεο]

«Πιστεύω στην αγάπη. Νιώθω ότι ένας έρωτας, όπως της Βασιλικής και του Μαθιού, ο οποίος περιμένει τόσα χρόνια κι έχει περάσει από τόσες δυσκολίες και σαράντα κύματα, δεν μπορεί να μην εκπληρωθεί κάποια στιγμή. Ωστόσο, δεν έχουμε φτάσει στα σενάρια τόσο μακριά».

Ο Γιώργος Αμούτζας, ο Νικηφόρος, της ερωτικής δραματικής σειρά του Alpha, «Σασμός», μίλησε στην Κατερίνα Καινούργιου και τη «Super Κατερίνα» για τον ρόλο του αλλά και το πώς θα ήθελε να εξελιχθεί η σχέση της Βασιλικής με τον Μαθιό.

«Έχει αποκαλυφθεί για τον κόσμο ο δολοφόνος του Στεφανή, του πατέρα του Νικηφόρου, αλλά ο Νικηφόρος είναι τραγικός ήρωας, αυτός οποίος του συμβαίνουν γεγονότα για τα οποία δεν έχει ιδέα. Δεν μπορεί να φανταστεί πού βρίσκεται η αλήθεια». Όσον αφορά στο φίλο του, τον Μανόλη, «ο Μανόλης βρίσκεται σε μια εσωτερική ταραχή. Γνωρίζει ένα τεράστιο μυστικό κι αυτό είναι ένα βάρος, το οποίο δεν μπορεί να το σηκώσει στους ώμους του. Πόσο μάλλον όταν καθημερινά συναναστρέφεται με τον Νικηφόρο και γνωρίζει ότι ο πιο κοντινός του άνθρωπος , αυτός ο οποίος πήρε το ρόλο του πατέρα του, είναι ο δολοφόνος του πατέρα του» λέει ο Γιώργος Αμούτζας.

Αυτήν την εσωτερική μάχη, «αυτό το βάρος ο Μανόλης θα προσπαθήσει να το βγάλει από πάνω του, χωρίς να το χειριστεί, αντιμετωπίζοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα». Βλέπουμε τον Νικηφόρο να είναι απαρηγόρητος στο μνημόσυνο του πατέρα του. «Όταν έπιασα τα σενάρια στα χέρια μου τρομοκρατήθηκα, δεν ήξερα πώς θα φέρουμε σε πέρας αυτές τις σκηνές. Κάθε στιγμή στην καθημερινότητά μας είναι τόσο διαφορετική, και κάποια συναισθήματα κι εμπειρίες, ίσως δεν τις έχεις βιώσει και ίσως δεν έχεις εικόνες ή αντίστοιχες αναμνήσεις για να ανακαλέσεις σε μια τόσο απαιτητική σκηνή…» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Εκεί έρχεται ο άσος στο μανίκι της σειράς… Ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες, οι συμπρωταγωνιστές. Ακόμα κι αυτές οι σκηνές με μαγικό τρόπο περνάει ανώδυνα και είναι αληθινές. Και καταφέρνουμε, μετά το πέρας τους, να μην τις κουβαλάμε πάνω μας».

Δείτε το απόσπασμα στον σύνδεσμό που ακολουθεί: