Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

«Kitchen Lab»: Παραδοσιακές αλλά και νόστιμες, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης

Συνταγές θρεπτικές, παραδοσιακές αλλά και νόστιμες, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, στις 16:40.

Για ορεκτικό ετοιμάζει ένα πιάτο που αξιοποιεί στο έπακρο ένα παρεξηγημένο –λόγω γεύσης- υλικό, το κουνουπίδι, αφού το φτιάχνει ογκρατέν με τσένταρ και θυμάρι, κρατώντας τα θρεπτικά του συστατικά, ενώ το σερβίρει με ρόκα και ελαιόλαδο. Μια πικάντικη ταυλανδέζικη σούπα με καρύδα έρχεται για κυρίως γεύμα, νόστιμη, ιδιαίτερη και θρεπτική, με ωραία υφή, σερβιρισμένη με καλαμπόκι, κόλιανδρο και πιπεριά τσίλι.

Για γλυκό, ο Άκης φτιάχνει γιαουρτόπιτα, ένα γλυκό που αλλάζει τα δεδομένα, αποδεικνύοντας ότι το δημοφιλές αυτό ελληνικό προϊόν, το στραγγιστό γιαούρτι, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα μπολ με μέλι, ξηρούς καρπούς και φρούτα.
Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab», το οποίο περιλαμβάνει το πιο comfortfood μενού με τρεις συνταγές που ξεχωρίζουν για την γεύση τους.

Τα αγαπημένα σε όλους μας τυροπιτάκια, το πιο αγαπημένο ορεκτικό όλων των γενεών, είναι το πρώτο πιάτο στο κυριακάτικο μενού. Διαχρονικό, πεντανόστιμο και λαχταριστό, με τη συνταγή του Άκη γίνεται και πολύ ξεχωριστό. Για κυρίως γεύμα προτείνει επίσης κάτι πολύ παραδοσιακό για ένα κυριακάτικο τραπέζι, ένα ρολό γαλοπούλας με σάλτσα ντομάτας. Ένα κέικ μήλου ολοκληρώνει το μενού, σε μια εκδοχή πολύ θρεπτική, χωρίς γλουτένη, πασπαλισμένο ζάχαρη άχνη.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40