Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

«Τα καλύτερά μας χρόνια»: Ο Ντένης συνεχίζει να πολιορκεί τη Μαίρη

Δεκέμβριος του ’77, κι ενώ ο Καραμανλής ξανακερδίζει στις εκλογές, η Ερμιόνη δεν μαζεύεται από το Κολωνάκι, ο Λούης νυχτοπερπατάει και ο Άγγελος αποφασίζει πως είναι ώρα να ζήσει με την Άννα την πρώτη του φορά. Η είδηση ότι στο σχολείο ενημερώνουν τα παιδιά για την αντισύλληψη δημιουργεί αντικρουόμενες αντιδράσεις στη γειτονιά.

Ο Ντένης συνεχίζει να πολιορκεί τη Μαίρη κι ο Στέλιος, για ακόμη μια φορά, νιώθει τελευταία τρύπα του ζουρνά, όταν μαθαίνει, ύστερα από πολλά χρόνια, πως ο Άγγελος είχε πιει τα αντισυλληπτικά της Ελπίδας. Ο Άγγελος, τελικά, προμηθεύεται ένα προφυλακτικό, με αναπάντεχο τρόπο.

Στον ρόλο του Ντένη Τεπενδρή ο Ιωάννης Παπαζήσης. Πρόκειται για έναν γόη, εργένη και πολύ γνωστό bon viveur του κόσμου της μόδας και των κοσμικών κύκλων της Αθήνας της δεκαετίας του 1970. Είναι περιζήτητος, και όχι μόνο το γνωρίζει, αλλά το απολαμβάνει κιόλας.

Θα προσεγγίσει τη Μαίρη με αφορμή το νέο της ατελιέ στο Κολωνάκι και θα ξεκινήσει αμέσως να την πολιορκεί, με λουλούδια, κάρτες, επισκέψεις και έντονο φλερτ, χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο. Επίμονος, ευγενικός και γοητευτικός, θα καταφέρει, άραγε, να μπει ανάμεσα στη σχέση της Μαίρης και του Στέλιου, που περνάει ήδη κρίση;