Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

«Αγάπη παράνομη»: Μάθετε τα πάντα για τη νέα μινι σειρά της ΕΡΤ1

Η νέα μίνι σειρά εποχής «ζωντανεύει» αριστοτεχνικά το ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.

Στην Κέρκυρα τού 1906 μάς μεταφέρει η νέα μίνι δραματική σειρά εποχής «Αγάπη παράνομη», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά, που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00.

Η συγκλονιστική σειρά έξι επεισοδίων, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο με διπλό επεισόδιο, από τις 22:00 ώς τις 24:00, «ζωντανεύει» με αριστοτεχνικό τρόπο στη μικρή οθόνη το ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη.

Μια ιστορία εγκληματικού πάθους, σε μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία, που δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των ηρώων. Καθένας από τους ήρωες έρχεται αντιμέτωπος με τα πιο επικίνδυνα μυστικά, που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Ο Στάθης Θεριανός, ένας εργατικός νοικοκύρης του χωριού Δαφνύλας στην Κέρκυρα, αποφασίζει να παντρέψει τον γιο του, τον Γιώργη, με τη Χρυσαυγή, την περιζήτητη κόρη του εύπορου Σπύρου Ασπρέα.

Πιστεύει ότι είναι η καλύτερη νύφη για τον γιο του ή έχει ξυπνήσει μέσα του ένα εγκληματικό πάθος, που προσπαθεί να καλύψει με τον γάμο του γιου του; Η γυναίκα του, η Διαμάντω, επειδή διαισθάνεται ότι αυτός ο γάμος δεν θα τους βγει σε καλό, προσπαθεί να χαλάσει το προξενιό στρέφοντας το ενδιαφέρον του γιου της στην παιδική του φίλη, την Ευγενία. Ο Γιώργης, αφού έχει ήδη τσακωθεί με τον πατέρα του, επειδή δεν ζήτησε τη γνώμη του προτού κανονίσει το προξενιό με τη Χρυσαυγή, αποφασίζει να ζητήσει την Ευγενία σε γάμο.

Πηγαίνοντας, όμως, προς το σπίτι της συναντιέται με τη Χρυσαυγή και, μαγεμένος από την ομορφιά της, την ερωτεύεται. Γι’ αυτό και αποφασίζει από μόνος του να την παντρευτεί, απορρίπτοντας την Ευγενία.

Οι αρραβώνες του Γιώργη και της Χρυσαυγής γίνονται με όλες τις τιμές. Τα δύο παιδιά είναι ευτυχισμένα και η Διαμάντω έχει παραμερίσει τους ενδοιασμούς της. Όμως, ο Θεριανός αρχίζει να δείχνει σημάδια από το ανομολόγητο πάθος για τη μέλλουσα νύφη του, κάτι που εντοπίζει η Διαμάντω και αναστατώνεται συθέμελα.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 15/01, στις 22:00 στην ΕΡΤ1.