Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο εικαστικός και ζωγράφος Κώστας Μίχος στην Chili Art Gallery στο Θησείο στην 4η ατομική έκθεση του

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει θετικά. Με νέες μορφές έκφρασης. Ο εικαστικός Κώστας Μίχος διοργάνωσε την 4η ατομική Έκθεσή του, με τίτλο «Στο κλαρί», στην Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15 στο Θησείο. Μια έκθεση αφιερωμένη στον κεραμίστα Μιχάλη Σκλάβαινα μα αναφορά στο έργο του Β. Τζανακάρη.

19
10

Στην έκθεση αυτή, όπου την εικαστική επιμέλεια έχει ο Πάρις Καπράλος, ο Κώστας Μίχος εμπνέεται από την εποχή της ληστοκρατίας, αποτυπώνοντας το πνεύμα μιας εποχής με σουρεαλιστική διάθεση, σε μια σειρά ζωγραφικών πινάκων και εικαστικών κατασκευών σε αντικείμενα και γλυπτά. Συνθέτει τα αντικείμενα του «τότε» και του «σήμερα» στο «πάντοτε», όπου ξεδιπλώνει μια προσωπική διάλεκτο, το κλίμα μιας εποχής, που αν και χρονολογικά φαντάζει μακρινή, ενυπάρχει και συνυπάρχει με την σύγχρονη εποχή της Ελλάδας.

3
2

Ορισμένα από τα έργα συνιστούν εν μέρει αντικείμενα επανάχρησης. Ο Κώστας Μίχος αξιοποιεί ετερογενή αντικείμενα ως δομικά στοιχεία. Το στοιχείο της επανάχρησης, όπου το αυγό της στρουθοκαμήλου, οι παλιές ζυγαριές, η λάμπα πετρελαίου, αποτελούν εικαστικά μέσα στα χέρια του καλλιτέχνη για να αποτυπώσει ανάγλυφα την εποχή της ληστοκρατίας με ένα δικό του εντελώς προσωπικό όσο και αφαιρετικό τρόπο. Στοιχεία που υποδηλώνουν τη δικαιοσύνη και το πώς εφαρμόζονταν η έννομη τάξη την περίοδο της ληστοκρατίας κι αργότερα.

12
1-568x442

Παράλληλα εκθέτει και πίνακες από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, που είναι ο αγαπημένος του τόπος έμπνευσης, κυρίως η φύση και τα μυστικά της. Οι άνθρωποι και οι συνήθειες τους.

9