Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Μαρία Μαραγιάννη: Όσα ευεργετικά προσφέρει το Pilates στην παραλία

Παραλία και Pilates. Την ώρα που βρισκόμαστε στην παραλία και ενόσο περιμένουμε τον καφέ στην ξαπλώστρα θα μπορούσαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να κάνουμε μερικές απλές ασκήσεις για να διατηρηθούμε σε φόρμα. Και τι καλύτερο από τις ασκήσεις της μεθόδου Pilates η οποία μεταμορφώνει το σώμα κυριολεκτικά και χαλαρώνει το μυαλό και το σώμα.

H πιστοποιημένη pilates instructor, Μαρία Μαραγιάννη μας παρουσιάζει παρακάτω 2 απλές ασκήσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε στην παραλία.

1.SIDE BENDING

IMG-D-Arabatzakis-039

Είμαστε σε πλάγια θέση. Στηριζόμαστε στο ένα χέρι με την παλάμη μας ή στον αγκώνα μας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στους καρπούς. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή σηκωνόμαστε σε πλάγια σανίδα. Φροντίζουμε το πάνω πόδι να είναι μπροστά από το κάτω πόδι στο έδαφος. Προσοχή να είναι ενεργοποιημένος ο εγκάρσιος κοιλιακός και να σφίξουμε καλά τους γλουτούς ώστε να παραμείνει η λεκάνη ευθυγραμμισμένη. Ολοκληρώνουμε στρέφοντας την λεκάνη προς τα πάνω με απόλυτο έλεγχο.

2. SINGLE LEG STRETCH

IMG-D-Arabatzakis-026

Είμαστε σε ύπτια θέση. Τοποθετούμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Δεν κλείνουμε ούτε ανοίγουμε πολύ τους αγκώνες, αρκεί να τους βλέπουμε με την άκρη των ματιών μας. Φέρνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία, προσέχοντας να μην φεύγουν τα γόνατα πίσω από τα ισχία. Παίρνουμε βαθιά εισπνοή και με την εκπνοή ανεβάζουμε θώρακα και κεφάλι. Διατηρούμε τον κορμό σταθερά ψηλά, εισπνέουμε και με την εκπνοή τεντώνουμε το ένα πόδι λίγα εκατοστά από το έδαφος.( Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μέση τους, καλό θα είναι το πόδι να μην τεντώνει τόσο χαμηλά ώστε να είναι ασφαλείς.) Επαναλαμβάνουμε για 12 φορές εναλλάξ. Η άσκηση θα μπορούσε να εκτελεστεί και με τα χέρια τοποθετημένα στο πόδι που λυγίζει κάθε φορά, έχοντας το εξωτερικό χέρι κοντά στην φτέρνα και το εσωτερικό κοντά στο γόνατο.