Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Η ΧΗ.ΜΑ. ιστορία που θα λατρέψεις με την παρέα σου

Eάν σας αρέσουν τα Μαθηματικά και η Χημεία, τότε τα δυο εστιατόρια ΧΗ.ΜΑ. στα Νότια προάστια, στον Άλιμο και στην Παλαιά Φώκαια, θα σας ενθουσιάσουν.

Τα εστιατόρια που έκλεισαν φέτος 15 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στον χώρο της εστίασης, ανήκουν σε έναν ΧΗμικό και έναν ΜΑθηματικό, εξ’ ού και το ευφάνταστο όνομα των εστιατορίων.

Το menu πλούσιο και το ένα πιάτο καλύτερο πιάτο. Εμείς, το επισκεφθήκαμε και σας προτείνουμε να γευτείτε: συκώτι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, ρύζι μπασμάτι με αμύγδαλα και μαλλιά αγγέλου, ποικιλία κρεατικών που θα σας κάνει κυριολεκτικά να «σκάσετε», χωριάτικο λουκάνικο ΧΗ.ΜΑ. που έχει το όνομα, αλλά και την χάρη(!), Rib-eye steak με λαχανικά γλασέ και πατάτες γκρατινέ, την μπριζόλα μοσχαρίσια T-Bone.

Το ΧΗ. ΜΑ ειδικεύεται στο κρέας και γι’ αυτό πέσαμε με τα μούτρα, στο σημείο αυτό να προτείνουμε και εκείνες τις γεύσεις που μας ταξιδεύουν στο χρόνο όπως: τα κεφτεδάκια που θα μας θυμίσουν εκείνα των γιαγιάδων σας, τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι που θα μας κάνουν να θέλετε να πάτε και πάλι σχολείο, την παστουρμαδόπιτα με το χειροποίητο φύλλο και την εντυπωσιακή εμφάνιση και τα μανιτάρια Portobello ογκρατέν με γέμιση λαχανικών που ισοδυναμεί με ό,τι αποκαλούμε τέχνη στη ζωή μας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι απολαύσαμε τις αγαπημένες μας γεύσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας με μία καινοτομία του εστιατορίου, όπου το κάθε πιάτο, σερβίτσιο και ποτήρι είναι τυλιγμένα σε ειδικό υλικό αποστειρωμένο και σφαγισμένο, όπου το ανοίγουμε εμείς!

 

Για εσάς που λατρεύετε τα γλυκά, να σας πούμε πως η ποικιλία είναι μεγάλη καθώς περιλαμβάνει σπιτική καρυδόπιτα, αγνό παγωτό, γιαούρτι με καρύδια και μέλι, σουφλέ σοκολάτας και cheese cake φράουλας.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα παιδιά που μας σέρβιραν, τα οποία έχουν το ανάλογο κέφι και το χαμόγελό τους φαίνεται μέσα από τις μάσκες που φορούν για την ασφάλεια όλων.

Μία επίσκεψη στο ΧΗ.ΜΑ. είναι σίγουρο ότι ισοδυναμεί με ένα τραπέζι υψηλής ποιότητας, με σπάνιες συνταγές και γεύσεις.