Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Φαγητό Αθήνα: Το Κουτούκι της Σταμάτας για υπέροχο κρέας

Φαγητό Αθήνα: Στα βόρεια της πόλης, στην περιοχή της Σταμάτας που είναι γνωστή για τα υπέροχα μαγαζιά της ειδικά για τους κρεατοφάγους, εντοπίσαμε αυτή τη φορά ένα μαγαζί που θύμιζε λίγο σοκάκι από κυκλαδίτικο νησί.

Πρόκειται για το Κουτούκι της Σταμάτας, το οποίο βρίσκεται καλά κρυμμένο σε ένα σοκάκι δίνοντάς σου την αίσθηση πως είσαι πολύ μακριά από την Αθήνα και ετοιμάζεσαι να απολαύσεις το φαγητό σου σχεδόν δίπλα στο κύμα.

Το πρώτο πράγμα που σε κερδίζει σίγουρα είναι το ζευγάρι των ιδιοκτητών, που με ένα πλατύ ειλικρινές χαμόγελο, σε υποδέχονται και σου δημιουργούν μία ακαταμάχητη αίσθηση οικειότητας!

Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και όλα πεντακάθαρα! Τα παιδιά στο μαγαζί μας έδωσαν τον κατάλογο με όχι ένα κατεβατό από φαγητά και πιάτα, γεγονός που μας άρεσε, γιατί καταλάβαμε πως θα απολαύσουμε προσεγμένη δουλειά!

Και έτσι ακριβώς ήταν! Δοκιμάσαμε αρχικά την τυρόπιτα, η οποία ήταν πεντανόστιμη, ενώ και τα χόρτα με τριμμένη ντομάτα και τυρί ήταν του ονείρου πραγματικά! Μην ξεχάσω να αναφέρω και το τζατζίκι που ήταν ακριβως όπως έπρεπε και μας θύμισε την κουζίνα της μαμάς.

Και μετά ήρθε το βαρύ πυροβολικό! Παϊδάκια και μπριζολάκια και μπιφτέκια από μοσχάρισιο κιμά ήρθαν στο τραπέζι μας! Γευστικότατα, ζεστά και πλούσιες μερίδες ήταν αυτό που χρειάζεται ο κάθε επισκέπτης και το Κουτούκι της Σταμάτας το προσφέρει απλόχερα.

Για τους πιο μερακλήδες μπορείτε να δοκιμάσετε το λουκάνικο ή τη συκωταριά που κυριολεκτικά είναι λουκούμι!

Μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στο Κουτούκι της Σταμάτας στην οδό 25ης Μαρτίου 13!