Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συνελήφθησαν δραπέτης φυλακών και φυγόποινος

αστυνομία

Συνελήφθησαν δραπέτης φυλακών και φυγόποινος για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών και μια (1) κλοπή οχήματος και πλαστογραφίας του αριθμού πλαισίου του

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρες πιστολιού, φυσίγγια καθώς και πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και τηλεφωνικών συνδέσεων

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 18-3-2019, στη Δραπετσώνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 41 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω συλληφθέντες, μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τις αρχές του μηνός Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η δράση της σπείρας ήταν διαρκής, προβαίνοντας καθημερινά σε αναζήτηση στόχων, για διάπραξη ληστείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • πιστόλι με (12) φυσίγγια,
  • συσκευασία με είκοσι ένα (21) φυσίγγια,
  • δύο (2) γεμιστήρες,
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, και
  • πλήθος καρτών SIM

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα

Ο 52χρονος συλληφθείς αναζητείτο από 3-2-2019, ως δραπέτης Καταστήματος Κράτησης, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.